AINESOSAT?
Älyttömän hienoa ja taidokasta päättelykykyä käyttämällä haluat varmaan tietää mitä ainesosia parranhoitotuotteissamme on? Mahtavaa että sinua kiinnostaa mitä tököttejä lätkit naamallesi! Valaisemme mielellämme miksi olemme valikoineet ainesosat tuotteisiimme ja minkälaisia vaikutuksia niillä on viiksiin, partaan ja ihoon.
Kylmäpuristettuja öljyjä, luomuöljyjä, luonnollisia öljyjä, vahoja? Miksi?
Hieno kysymys arvon anonyymi ystävä! Lyhyesti selitettynä, käytämme kylmäpuristettuja öljyjä jotta välttyisimme ongelmalta nimeltä ”kemikaalisten komponenttien tuhoaminen turhaan”. Öljyjen valmistusprosessin aikana erilaisia liuottimia ja vaihtelevan tasoista kuumuutta käytetään jotta kasvien öljyt saataisiin ulos kasvimateriaalista, tai jotta epätahdotut asiat saadaan eroteltua siitä hyvästä tavarasta. Kaikki nämä vaiheet voivat muuttaa komponenttien kemikaalista rakennetta, jolloin hyväksi todetut rasvahapot, antioksidiantit ja vitamiinit saattavat hajota tai muuttaa kemikaalisia siteitä, jolloin ne ovat vähemmän tehokkaita.
Miksi kylmäpuristaminen on sitten parempaa? Prosessin nimi selittää aika pitkälti kuinka prosessi toimii, mutta selitetään kuitenkin niin saat mahdollisesti päteä jossakin asiasta. ”Kylmä” tarkoittaa että kuumentamista ei käytetä öljyn erottamisessa epähalutusta kasvimateriaalista (kukapa haluaisi että mantelin kuoren palasia sojottelisi parrasta). ”Puristaminen”, no, tarpeeksi kun jotain puristaa niin mehuthan se puskee ulos. Jos kaiken tämän jälkeen vielä mietityttää, niin ajattele asian olevan vähän kuin tuoremehun puristamista appelsiinista.
Luonnollisia – ja luomutuotteita käyttämällä haluamme minimoida riskin että kasvoillesi ja kroppaasi päätyy sellaisia kemikaalisia komponentteja, mitä et sinne haluaisi. Erilaisten torjunta-aineiden käyttö viljelyssä voi lisätä kasvimateriaalissa olevien torjunta-aine jäämien määrää. Nämä kemian teollisuuden komponentit voivat saapua partabileisiisi myöhemmin kuokkimaan, jolloin bileiden jälkeen jäljellä on vain sotkua, boolit juotu ja pakasteessa olevasi pizzat syöty ja partakarvoillasi (ja/tai ihollasi) on suru puserossa kun jostain syystä kutittaa ja ärsyttää. Ajatellaan siis tätä riskien minimoimisena, jotta partasi ja viiksesi voisivat paremmin.
Alapuolella on luokiteltuna järkyttävästi infoa lähes jokaisesta ainesosasta, joita käytämme parta- ja viiksituotteissamme. Lisäksi löytyy tietoa siitä, minkä vuoksi olemme juuri nämä kyseiset raaka-aineet valinneet.
Öljyt
Kutsutaan myös ”nestemäiseksi kullaksi”. Ja tähän on muuten todellakin syytä. Arganöljy tuotetaan Morokkolaisesta arganpuusta. Öljy saadaan arganpuun siemenistä ja tämä öljy on erittäin käytetty erilaisissa hiustenhoitotuotteissa ja muussa kosmetiikassa sen mahtavien ominaisuuksien vuoksi. Arganöljyssä on läjäpäin hyödyllisiä ravintoaineita parralle, kuten E-vitamiinia (jonka vuoksi muuten emme lisää yhtään E-vitamiinia tuotteisiimme). Siinä on lisäksi näppäriä rasvahappoja, jotka ravitsevat karvojasi ja ihoasi. Arganöljyn E-vitamiini boostaa tervettä parran- ja viiksienkasvua antioksidianttiensa johdosta, jotka suojaavat solujasi ja auttavat täten vahvojen karvojan kasvattamisessa! Parta- ja viiksikarvasi kasvavat todennäköisesti niin vahvoiksi, että on täysin mahdollista että ne alkavat jossain vaiheessa vaatimaan itsenäisyyttään. Onneksi arganöljy auttaa myös kaksihaaraisten partakarvojen kurittamisessa ja hoitamisessa, jolloin karvoituksesi pysyy aisoissa.
Arganöljy antaa myös parrallesi tervettä ja tyylikästä kiiltoa, ilman parran ylirasvoittumista. Tämä johtuu öljyn keveydestä, sillä se ei ole niin ”raskas” kuin monet muut kosmetiikassa ja parranhoitotuotteissa käytettävät öljyt. Arganöljy alkaa välittömästi auttamaan kurittomien parta- ja viiksikarvojen laittamisessa järjestykseen, jolloin se toimii myös hyvänä välineenä kevyeen muotoiluun!
Aprikoosin siemenöljy on valmistettu aprikoosin siemenistä (Ei perkele, yllätys). Kevyttä kuin höyhenet, mutta silti tarjoaa erinomaista potkua parranhoitotuotteisiin. Erittäin laajalti käytetty erilaisissa ihon- ja hiustenhoitotuotteissa ihon ja hiuksien (tai karvan) ravitsemiseen ja kosteuttamiseen. Koska tämä öljy on kevyttä ja helposti imeytyvää, se sopii täydellisesti ihon pitämiseen terveenä. Erityisesti kasvojen alueella, jossa liiallinen rasvoittuminen voi aiheuttaa herkästi kaikenlaista ikävää näppylää ja kutinaa. Raskaat öljyt voivat olla ikäviä iholle, sillä ne eivät imeydy helposti ja saattavat vain tukkia karvatuppisolusi. Mikä on sellainen asia mitä sinä, emmekä me, halua tehdä. Tällaiset tukokset alkavat herkästi kutiamaan, jonka vuoksi suosittelemme aina ettet ihan kauheana läträä ja pese kasvojasi partaöljyllä.
Aprikoosin siemenöljyn tarjoaman oikean suoran takana on siis sen rasvahappoprofiili. Se muistuttaa monilta osin oman ihomme luonnollisen rasvan koostumusta. Pohjoisissa olosuhteissa iho joutuu koville koetuksille kun lämpötilat heittelevät, aurinko ei paista ja kaljakin on usein loppunut jääkaapista. Aprikoosin siemenöljy auttaa rauhoittamaan ihoa näinä rankkoina hetkinä, ja korjaa siihen aiheutuneita vaurioita. Tämän mahtiöljyn on sanottu myös auttavan erilaisiin ihon tulehdustiloihin, jolloin se vähentää punoitusta ja ihon ärtyneisyyttä.
Tämä partatajunnan räjäyttäjä, suurenmoinen ihmeaine tulee tropiikissa kasvavan risiinikasvin papumaisista siemenistä. Risiiniöljy on PAKSUA. Oikeasti, jos tähän saisi vähän kiinteyttä niin valmiina olisi todennäköisesti läpäisemätön panssari. Mikä on tyylikkään kömpelö aasinsilta siihen, miksi me käytämme sitä tuotteissamme. Risiiniöljy tuo suojaavan kerroksen parta- ja viiksikarvojesi päälle. Kiitämme jälleen vanhaa tuttuamme, vitamiini-E:tä, sen sisältämistä proteiineista ja triglyseridi rasvahapoista.
Risiiniöljy on ollut myös monen naisen kikkana silmäripsien tuuheuttamiselle ja voimistamiselle, joka on toinen efekti jota haemme tältä öljyltä. Emme siis hae komeita ja kauniita ripsiä partanaamoille (toki jos sellaiset haluaa, niin emme estele risiiniöljyn käyttöä tähän tarkoitukseen), vaan haluamme että parta- ja viiksikarvasi kasvavat vahvempina ja paksumpina!
Ainiin, ja kyllähän tämä öljy potkii myös bakteereja perseelle tehokkaasti. Risiiniöljy sisältää undekyleenihappoa, joka auttaa ihon desinfiointiin ja haitallisten bakteerien tappamiseen siltä. Jolloin ne eivät möngi tehden tuhoaan, aiheuttaen punertavaa ja kutisevaa ihoa.
Oijoi, kultainen jojobaöljy. Ei sisällä onneksu kultaa, mutta efektit on äärimmäisen kullanarvoisia! Jojobaöljy tuotetaan uuttamalla öljy jojobakasvin siemenistä. Kasvi kasvaa Yhdysvaltojen eteläisissä osissa ja pohjoisessa Meksikossa. Se on eräs käytetyimpiä raaka-aineita hiustenhoitotuotteissa, ja siihen on todellakin syytä. Jojobaöljy on sekoitus pitkäketjuisia tyydyttämättömiä nestemäisiä vahaestereitä, jotka erottavat sen triglyseridimäisistä öljyistä kuten risiiniöljystä. Erilaisten ominaisuuksien mukana tulee täysin uudenlaisia tapoja vahvistaa parran- ja viiksien kasvua aivan äärettömiin ulottuvuuksiin!
Jojobaöljyn uniikit ominaisuudet johtuvat siitä, että se muistuttaa erittäin paljon ihomme luonnollista talia (https://fi.wikipedia.org/wiki/Talirauhanen). Se kostuttaa ihoa, estää parta- ja viiksikarvojen liiallista rasvoittumista auttamalla kontrolloimaan ja tasapainottamaan talirauhasten luonnollista talin tuottoa. Tämä auttaa tehokkaasti mm. paljon pelättyyn partakarvan varisemiseen ja ohenemiseen. Jojobaöljystä löytyy vanha parranhoitotuotteissamme nähty tuttu, vitamiini-E. Tämä on tehokas antioksidantti ja auttaa tuhoamaan iholta sille haitallisia bakteereja ja sieniä.
Eräs mielenkiintoinen fakta: Valaan rasva oli erittäin käytettyä kosmetiikkatuotteissa ennen vuotta 1971, koska se sisältää samankaltaisia vahaestereitä, jotka ovat erinomaisia ihon kunnossapitoon. Erilaiset valasöljyt kuitenkin kiellettiin vuonna 1971 (nämä merten valtiaat kun alkoivat käymään vähiin), jolloin tuottajat löysivät jojobaöljyn ja havaitsivat sen toimivan jopa paremmin kuin perinteinen valasöljy!
Vahamaiset ja puolikiinteät ainesosat
Kauan kauan sitten meidän yrityksemme perustajalla oli dilemma. Kuinka löytää luomuvaihtoehto kasvikunnasta mehiläisvahan tilalle, joka tarjoaisi samat käyttöominaisuudet. No, eihän sellainen ole mahdollista. Meni vähintään yksi elinikä sellaisen vaihtoehdon etsimiseen, ja kaikkien mahdollisten vaihtoehtojen läpikäymisen jälkeen oli pakko todeta ettei parempaa löydy. Siksi päädyimme mehiläisvahaan. Mutta älä pelkää, tämä on suuremman hyvän puolesta!
Mehiläisvaha toimii ihon kosteuttajana, koska sen vahamainen koostumus auttaa kosteuden lukitsemiseen ihon sisälle. Lisäksi vahamainen rakenne suojaa parta- ja viiksikarvoja sekä ihoa. Tämän vahamaisen rakenteen lisäksi mehiläisvaha sisältää kasapäin hyödyllisiä komponentteja, jotka auttavat ihon tulehdustiloihin, ovat antibakteerisia sekä sieniä tuhoavia. Ja kyllähän mehiläisvaha tuoksuu pirun hyvälle!
Olet varmaan maistanut kookosöljyä, ja on mahdollista että ihosi, partasi ja viiksesi on saanut samalla maistiaisen. Kookos ja kookosöljy ovat erittäin käytettyjä ruuanlaitossa, mutta myös hierontaöljyissä, ihon- ja hiustenhoitotuotteissa. Mikäs tästä ruskeasta mötikästä tekee niin maagisen ja käytetyn?
Kookosöljyssä on tyydyttämättömiä rasvahappoja, keskipitkiä rasvahappoja ja triglyseridejä. Näiden rasvojen ansiosta kookosöljy on erittäin tehokas väline ihon ja karvatuppisolujen kosteuden ylläpitäjäksi. Lisäksi kookosöljystä on mainittava kolme sen sisältämää eri rasvahappoa, kapriinihappo, kapryylihappo ja lauriinihappo. Nämä hapot iskevät tehokkaasti haitallisia ihon mikrobeja vastaan. Eikä tässä vielä kaikki! Kookosöljy sisältää myös E-vitamiinia. Kaikki nämä komponentit toimivat yhdessä tehokkaasti, korjaten ihon vaurioita, hidastaen sen ennenaikaista ikääntymistä ja ryppyyntymistä.
Eteeriset öljyt
Puut ovat mahtavia. Männyt ovat vielä mahtavia kuin jotkin tylsemmät peruspuut. Miksi? Neulasten vuoksi. Männynneulas-eteerinen öljy on kuin heroiinia parrallesi. Ilman sitä heroiinin elämää tuhoavaa ominaisuutta.
Ammoisista ajoista alkaen männynneulasten öljyä on käytetty luonnollisena keinona turvotuksen ja tulehdustilojen helpottamiseksi sekä bakteerien että sienten tuhoamiseksi. Tämä öljy myös potkii vapaita radikaaleja turpaan. Mutta siis mitkä vapaat radikaalit ja miten ne sotkeutuvat partaseikkailuusi? Vapaat radikaalit ”hyökkäävät” terveitä ihosoluja vastaan, mikä johtaa siihen etteivät solusi toimi aivan kuin niiden pitäisi. Tästä seuraa siis kaikenlaisia epämukavia ja perseestä olevia iho-ongelmia kuten ryppyjä, kutinaa, ihon hilseilyä ja kuivumista. Männynneulasten öljy auttaa tehokkaasti vähentämään kutinaa ja samalla se myös hoitaa ihoasi.
On männynneulasöljyn sanottu myös toimivan mieltä piristävänä. Mikä nyt on ihan mahtavaa tänne Pohjolan pimeisiin talvi-iltoihin ja öihin! Männynneulasöljlyn tuoksu muistuttaa hieman eukalyptuksen tuoksua, se on raikas, mutta kuitenkin miellyttävän metsäinen.
Sitruuna sopii erinomaisesti kalaruokiin, mutta tämän lisäksi siitä tuotettu eteerinen öljy on yksi tutkituimmista ja sen potentiaali eräänä tehokkaimmista anti-mikrobisista taistelijoista on vakuuttavaa! Me valitsemme vain parhaimpia taistelijoita raaka-aineiden joukosta, jotta voimme taata parralle, viiksille ja ihollesi parhaimman mahdollisen kasvu- ja elinympäristön. Tämän vuoksi toivotimme sitruunan eteerisen öljyn ilomielin mukaan remmiimme.
Miksi sitruunan eteerinen öljy toimii niin tehokkaasti? Se sisältää d-limoneenia (eräs terpentiini), joka vaikuttaa olevan ihan pirunmoista tavaraa. Se on erittäin potentiaali antioksidantti ja toimii erinomaisena aseena ihon taistelussa ihon tulehdustiloja vastaan. Tämä eteerinen öljy on niin potenttia kamaa, että sen on sanottu jopa vähentävän masennusta! Sitruunan eteeristen tuoksujen nuuskiminen ilmeisesti auttaa rauhoittumaan. No, ei me tästä takuuseen todellakaan mennä vaikka hyvälle todellakin tuoksuu. Sitruunan eteerisen öljyn sisältämä monipuolinen vitamiiniryökkiö tehostaa ihosi ja partasi kykyä taistella sitä kiusaavia hyökkääjiä vastaan, eli aseista se immuunisysteemisi! Pitänee vielä mainita, että tämä öljy lisää myös ihon verenkiertoa, jolloin koneistosi tuo tehokkaammin rakennuspalikoita parta- ja viiksityömaalle.
Mitäs kaikkea luonto voikaan tuoda parranhoitopöydälle? Jotain pyöreää, oranssia ja makeaa. Ja nämä vaikutukset on vähintään yhtä makeita kuin tämän eteerisen öljyn äiti. Appelsiineja käytetään laajasti nykypäivän kosmetiikkatuotannossa, yleensä erilaisissa ihovoiteissa ja saippuoissa. Eikä tosiaankaan ihan turhaan.
Appelsiinin eteerinen öljy auttaa parran ja ihon kutinaan potkimalla erilaisia tulehdustiloja aiheuttavia mikrobeja naamalle. Sen antiseptiset vaikutukset ovat erittäin vaikuttavia. Appelsiinin eteerinen öljy sisältää lisäksi kasapäin vitamiineja, kuten kaikille tuttua C-vitamiinia joka suojelee ja auttaa ihoasi paranemaan ja säilymään terveenä UV-säteilyn, saasteiden ja toksisten aineiden kurimuksessa. Muista, terveempi iho = terveempi parta! Appelsiinin eteerinen öljy sisältää samaa erinomaista antioksidanttia kuin sitruunakin, d-limoneenia.
Muistatko kun Kiinalaisilla oli semmoinen jonkinlainen dynastia jotain vuosia takaperin? Todella kehittynyt aikaansa nähden? No, tosiaan yli 2000 vuotta neilikkaa käytettiin siellä päin. Eiköhän siinä ajassa ole tullut huomattua että neilikan eteerisellä öljyllä on hyödyllisiä ominaisuuksia.
Tämä kasvi tuo todella erinomaisen mielenkiintoisen erikoisen jänniä hyötyjä parralle ja viiksillesi. Se auttaa parrankasvuun tarjoamalla tärkeitä ravinteita ihollesi, kuten mangaattia, kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia. Neilikan on myös sanottu kiihdyttävän ihon verenkiertoa, jolloin naamakarvasi kasvavat entistä paremmin. Neilikan eteerisellä öljyllä on myös erinomaisia tulehdusta helpottavia ominaisuuksia sen sisältämän eugenolin ansiosta. Ja ei ei, eihän ne hyödyt tähän lopu. Neilikka voi lisäksi auttaa taistelemaan aknea vastaan tuhoamalla E.coli ja staphylokokkibakteereja. Nyrkkisi ovat luultavasti hieman liian isot bakteerien turpavärkkiin osumiseen, joten anna neilikka taistelee puolestasi.
http://www.strauss-group.com/faq/what-does-cold-pressed-mean/
http://arganoilworld.com.au/the-ultimate-guide-to-using-argan-oil-for-hair/
http://www.livestrong.com/article/71196-sweet-almond-oil-hair-growth/
http://www.touregypt.net/egypt-info/magazine-mag06012000-mag4.htm
http://www.livestrong.com/article/283096-what-are-the-benefits-of-apricot-oil/
http://oilhealthbenefits.com/apricot-kernel-oil/
http://www.goodhealthacademy.com/health-benefits/castor-oil-for-eyelashes/
http://www.livestrong.com/article/173986-uses-of-castor-oil-on-the-face/
http://thejojobaoil.com/
http://thejojobaoil.com/hair/
http://www.wellnesstoday.com/beauty/15-surprising-beauty-uses-for-jojoba-oil
https://en.wikipedia.org/wiki/Beeswax
http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/beeswax/
http://www.livestrong.com/article/192009-skin-benefits-of-beeswax/
http://www.livestrong.com/article/192009-skin-benefits-of-beeswax/
https://www.organicfacts.net/health-benefits/oils/coconut-oil-for-skin.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Cocoa_bean
https://en.wikipedia.org/wiki/Theobroma_cacao
https://draxe.com/cocoa-butter/
https://bellatory.com/hair/Cocoa-butter-for-hair-how-to-use-cocoa-butter-for-healthy-shiny-beautiful-hair
https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/health-benefits-of-cedar-wood-essential-oil.html
http://www.webmd.com/beauty/natural-oils
https://draxe.com/cedarwood-essential-oil/
https://draxe.com/pine-oil/
http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/pine-oil/
https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/health-benefits-of-lemon-oil.html
http://www.wellnessresources.com/health/articles/d-limonene_help_for_digestion_metabolism_detoxification_anxiety_breast_canc/
https://draxe.com/lemon-essential-oil-uses-benefits/
https://draxe.com/orange-oil/
https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/orange-essential-oil.html
https://draxe.com/clove-oil-uses-benefits/
https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/health-benefits-of-clove-oil.html
https://draxe.com/tea-tree-oil-uses-benefits/
http://www.lifehacker.co.in/jugaad/7-Wonderful-Uses-and-Benefits-of-Tea-Tree-Oil-for-Skin-and-Hair/articleshow/51192765.cms
https://draxe.com/patchouli-oil/
https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/health-benefits-of-patchouli-essential-oil.html
http://www.edenbotanicals.com/patchouli-essential-oil.html