AINESOSAT?

Älyttömän hienoa ja taidokasta päättelykykyä käyttämällä haluat varmaan tietää mitä ainesosia parranhoitotuotteissamme on? Mahtavaa että sinua kiinnostaa mitä tököttejä lätkit naamallesi! Valaisemme mielellämme miksi olemme valikoineet ainesosat tuotteisiimme ja minkälaisia vaikutuksia niillä on viiksiin, partaan ja ihoon.

Kylmäpuristettuja öljyjä, luomuöljyjä, luonnollisia öljyjä, vahoja? Miksi?

Hieno kysymys arvon anonyymi ystävä! Lyhyesti selitettynä, käytämme kylmäpuristettuja öljyjä jotta välttyisimme ongelmalta nimeltä ”kemikaalisten komponenttien tuhoaminen turhaan”. Öljyjen valmistusprosessin aikana erilaisia liuottimia ja vaihtelevan tasoista kuumuutta käytetään jotta kasvien öljyt saataisiin ulos kasvimateriaalista, tai jotta epätahdotut asiat saadaan eroteltua siitä hyvästä tavarasta. Kaikki nämä vaiheet voivat muuttaa komponenttien kemikaalista rakennetta, jolloin hyväksi todetut rasvahapot, antioksidiantit ja vitamiinit saattavat hajota tai muuttaa kemikaalisia siteitä, jolloin ne ovat vähemmän tehokkaita.

Miksi kylmäpuristaminen on sitten parempaa? Prosessin nimi selittää aika pitkälti kuinka prosessi toimii, mutta selitetään kuitenkin niin saat mahdollisesti päteä jossakin asiasta. ”Kylmä” tarkoittaa että kuumentamista ei käytetä öljyn erottamisessa epähalutusta kasvimateriaalista (kukapa haluaisi että mantelin kuoren palasia sojottelisi parrasta). ”Puristaminen”, no, tarpeeksi kun jotain puristaa niin mehuthan se puskee ulos. Jos kaiken tämän jälkeen vielä mietityttää, niin ajattele asian olevan vähän kuin tuoremehun puristamista appelsiinista.

Luonnollisia – ja luomutuotteita käyttämällä haluamme minimoida riskin että kasvoillesi ja kroppaasi päätyy sellaisia kemikaalisia komponentteja, mitä et sinne haluaisi. Erilaisten torjunta-aineiden käyttö viljelyssä voi lisätä kasvimateriaalissa olevien torjunta-aine jäämien määrää. Nämä kemian teollisuuden komponentit voivat saapua partabileisiisi myöhemmin kuokkimaan, jolloin bileiden jälkeen jäljellä on vain sotkua, boolit juotu ja pakasteessa olevasi pizzat syöty ja partakarvoillasi (ja/tai ihollasi) on suru puserossa kun jostain syystä kutittaa ja ärsyttää. Ajatellaan siis tätä riskien minimoimisena, jotta partasi ja viiksesi voisivat paremmin.

Alapuolella on luokiteltuna järkyttävästi infoa lähes jokaisesta ainesosasta, joita käytämme parta- ja viiksituotteissamme. Lisäksi löytyy tietoa siitä, minkä vuoksi olemme juuri nämä kyseiset raaka-aineet valinneet.

Öljyt

Vahamaiset ja puolikiinteät ainesosat

Eteeriset öljyt