KUINKA USEIN PARTA TAI VIIKSET TULEE PESTÄ?

Partaa ja viiksiä ei kannata pestä liian usein. Yleisesti suositeltavaa on että parran ja viiksit pesee puhtaaksi aina parin päivän välein, toiset pitävät enemmän taukoa kuin toiset. Suositeltavaa olisi käyttää partasaippuaa ja parranhoidolle tarkoitettua hoitoainetta, mutta myös vedellä peseminen on ok. Teolliset hiuksille tarkoitetut hoitoaineet voivat usein ärsyttää parran alapuoleista ihoa, mikä johtaa ikävään kutinaan ja ihon hilseilyyn. Kannattaa myös pitää mielessä että saippua poistaa rasvaa, eli myös ihon luonnollisia rasvoja. Ihon luonnolliset rasvat on erittäin tärkeitä, sillä ne pitävät ihon kosteutettuna ja terveenä. Me suositellaan luonnollisia ja mietoja saippuoita, sillä ne ovat usein hellempiä parran ja viiksien alapuoleiselle iholle.

MITEN PARTAÖLJYÄ / PARTAVAHAA / PARTABALSAMIA KÄYTETÄÄN?

1. Nappaa valitsemaasi parranhoitotuotetta pieni määrä kämmeneesi. (Balsamia sormenpään kokoinen määrä, öljyä ½ – 1/4 pipetillistä.
2. Hiero käsiäsi yhteen (Jos käytät balsamia, niin pitkään että balsami sulaa).
3. Levitä partaöljy tai partabalsami partaasi ja viiksiin. Varmista että valitsemasi tökötti päätyy myös iholle asti!

(4. Vaihtoehtoista, käytä partakampaa tai partaharjaa partaöljyn tai partabalsamin levittämiseen, jotta saat tasaisemman kerroksen sekä muotoiltua partasi tehokkaammin.)

KUINKA USEIN PARTAÖLJYÄ, PARTAVAHAA TAI PARTABALSAMIA TULISI KÄYTTÄÄ?

Me suositellaan päivittäistä käyttöä. Pohjoisen ankarassa ilmastossa parta tarvitsee suojaa luonnonvoimia vastaan. Talvet on saakelin kylmiä (ainakin pohjoisessa), kuivia ja kesät saamarin kuumia ja tuulisia (ainakin etelässä). Terästetyn glögin hörppiminen saattaa auttaa kylmänväreiden pitämiseen kurissa talvisaikaan ja kylmä olut kesällä saa unohtamaan partaan valuvat hikikarpalot, mutta eipä nämä jalot juomat suojele sitä partaa kuitenkaan.

MITÄ EROA ON PARTAÖLJYLLÄ JA PARTABALSAMILLA / PARTAVAHALLA?

Molempien tarkoitus on täsmälleen sama, hoitaa partaa ja ravita uutta partakasvua. Erona partaöljyjen ja partabalsamien– ja vahojen välillä on se, että balsamit ja vahat sisältävät erilaisia vahamaisia tai voidemaisia ainesosia. Nämä ainesosat tuovat parranhoitotuotteeseen paksuutta, vahvuutta ja pitoa. Lyhyellä oppimäärällä; partabalsamilla / partavahalla saat muotoiltua partaasi tehokkaammin, öljyllä se ei tule onnistumaan yhtä tehokkaasti. Vaikka balsamit ja vahat ovat paksumpia, ne eivät välttämättä ole kuitenkaan “raskaampia” kuin öljyt. Esimerkiksi mikäli ongelmana on helposti rasvoittuva iho, niin helpotus siihen saattaa piillä partabalsamissa!

MUUT SANOVAT ETTÄ PARTANI NÄYTTÄÄ SURKEALTA, OLISIKO TÄHÄN RATKAISUA?

Juu tottakai on! Eikä ole itseasiassa mitään salatiedettä ratkaisukaan. Miksi keskittyä siihen mitä muut ihmiset sanovat, kun sen sijaan voi keskittyä siihen mitä itse itseltään haluaa? Pienikin leukaparta voi tuntua juuri omalta jutulta ja mahtavalta, tai niin voi pulisonkien kantaminen oman kumppanin vastustelusta huolimatta. Kaulahuivia pidempi ja ikimetsää tuuheampi partakin voi tuntua kantajalleen överin hienolta. Eikä parroissa lopuksi ole kyse niiden pituudesta, tuuheudesta tai tyylistä. Ei ole yhtä oikeaa tapaa kasvattaa tai pitää partaa. Meidän mielestä kannattaa tehdä elämässä asioita mitkä saa itsensä tuntemaan onnelliseksi ja itsevarmaksi. Kanna siis juuri sellaista partaa- ja viiksiä kuin haluat ja nauti mahtavasta fiiliksestä!

PARTANI KUTISEE, MIKÄ AVUKSI?

Ensimmäiset parrankasvatuksen viikot lätkäisevät tämän ongelman usein eteen. Mutta ei huolta, kutina poistuu yleensä luonnostaan kun parta alkaa saamaan pituutta ja kun muistaa pitää siinä kasvatuksen aikana myös parran- ja viiksien alapuoleisen ihon kunnossa! Pidempi parta nimittäin “imee” tehokkaasti sen alapuoleisesta ihosta kosteutta ja ihon luonnollsia rasvoja. Mikäli olet jo ohittanut parrankasvatuksen ensimmäiset viikot, ei kannata heittää kirvestä kaivoon ja mennä pimeään sekä kylmään saunaan murjottamaan. Parranhoitotuotteet ovat saakelin hyvä ratkaisu tässä tilanteessa. Muista, terve iho = terve ja kutiamaton parta. Muista myös pestä välillä parran alapuoleista ihoa! Sinne jää helposti kuollutta ihosolukkoa, mikä toimii buffettipöytänä bakteereille ja sienille.

MITÄ TEEN JOS EN OLE TYYTYVÄINEN AHMAN TUOTTEISIIN?

Jos olet jollain tapaa tyytymätön meidän tuotteisiin, niin ota ihmeessä samantien yhteyttä ja laitetaan asiat kuntoon!

OLEN NAINEN, AUTTAVATKO AHMAN PARRANHOITOTUOTTEET MINUA KASVATTAMAAN PARTAA?

Todennäköisesti eivät. Tottakai saa kokeilla! Mutta onneksi meidän tuotteista tulee erinomaisia lahjoja, mikäli kokeiluisi ei onnistu!

MITÄ TEEN, MULLA OLIS IHAN MAHTAVA EHDOTUS, MINNE OTAN YHTEYTTÄ?

Mahtia! Me rakastetaan kaikenlaisia ideoita ja ehdotuksia! Kerro ihmeessä meille vaikka sähköpostilla ahmabeard[at]gmail.com, tai sitten Facebookin / Instagramin välityksellä! Linkit löytyvät tuolta sivun alareunasta.

ANANASTA PIZZAAN?

Miksei. Laita vaikka mansikkahilloa jos se teikäläiselle maistuu!